top of page

Nieuw vanaf 1 mei 2022

Met veel trots kondig ik aan dat jullie vanaf mei In Relax Leuven terechtkunnen voor de enige echte KOBIDO - Japanse facelift gezichtsmassage

relaxjapan.jpg
Aanbod & prijzen: News
rust.jpg

Aanbod en info
massages & behandelingen

Aanbod & prijzen: Opening Hours
relaxjapan_edited.jpg

KoBiDo

De kracht van Kobido de natuurlijke facelift

Kobido is meer dan een massage. Het is een schoonheidsritueel. De verzorging die ontstond in Japan in de 15de eeuw was er eerst uitsluitend voor keizerinnen, maar werd uiteindelijk een traditionele verjongingskunst van Japanse vrouwen

KOBIDO VOOR HEM EN HAAR


Kobido is vandaag een van de efficiëntste technieken. Dankzij regelmatige behandelingen wordt de jonge huid behouden of teruggevonden door de spieren te versoepelen en te revitaliseren, de huid te zuiveren en haar opnieuw éclat te geven. We voelen écht de herstellende effecten van kobido die al zichtbaar zijn na amper één sessie: door spanningen in het gezicht weg te nemen, verminderen expressielijntjes. Door de huid te hydrateren en de spieren te revitaliseren, verbetert deze techniek de kwaliteit van de huid en bestrijdt rimpels en lijntjes.

Je kan in Relax Leuven terecht voor:

Een kobido massage volgens de kunst van Dr Shobo (24ste generatie Masters)

Duurtijd: 50 minuten   Prijs: 50€

                           of 

Een kobido gezichtsmassage + gelaatsverzorging met de exclusieve Japanse verzorgingsproducten van KOBIDO

Duurtijd: 90 minuten   Prijs: 120€

                           of

Een decadente 3 uur op de massagetafel met volledige lichaamsmassage - Kobido gelaatsmassage + Kobido gelaatsverzorging 

Duurtijd: 180 minuten  Prijs: 200€

De gelaatsverzorging is niet apart verkrijgbaar

Aanbod & prijzen: Image
Ontspanningsmassage Leuven

ONTSPANNINGSMASSAGE

De eigen stijl ontspanningsmassage die ik aanbied is een heerlijke complete lichaamsmassage die je helemaal tot rust brengt.


Studeren, werken, zorgen voor het huishouden en je gezin, je sociale contacten onderhouden,… Het leven kan heel wat stress met zich meebrengen. Die spanningen kunnen zich ongemerkt vastzetten op je lichaam en zo zorgen voor verkrampte spieren, nekklachten, hoofdpijn of vastzittende schouders.

Mijn ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spieren zich terug kunnen ontspannen en dat jij mentaal en fysiek helemaal tot rust komt. 

Je zou een ontspanningsmassage eigenlijk kunnen zien als een heerlijk en natuurlijk kalmeringsmiddel. Tijdens de massage gebruik ik warme en heerlijk geurende essentiële oliën die de huid voeden en het anti-stress effect van de ontspanningsmassage versterken.

Aanbod & prijzen: Quote
Ayurvedische massage Leuven

Ayurveda is het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. Letterlijk vertaald betekent Ayurveda (Ayur = leven, veda = kennis) ”de kennis van het leven”.

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie, die een zeer kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel.

De massage wordt gekenmerkt door de diepe ritmische bewegingen, wat de bloedsomloop en het lymfesysteem activeert.

Tijdens ons eerste welkomstgeprek bepalen we samen wat vermoedelijk jouw Dosha -type is en gebruik ik de voor jou aangepaste massageolie.

Dosha’s geven je eigenlijk meer inzicht in het type persoon dat je bent.


Als je Dosha’s uit balans zijn, vertelt dat je dingen over je gezondheid, ziekte en waar het lichaam behoefte aan heeft. Je kan een Dosha weer in balans brengen door voeding, Yoga, kruiden, massages en zelfreiniging.

Meer inzicht krijgen in welk Dosha type je bent, geeft je dus als het ware een aantal richtlijnen over hoe je levensstijl zelf wat kan bijsturen.

Aanbod & prijzen: Quote
Hotstone massage Leuven

Hot/cold stone massage

Hotstone massage is, zoals het woord al een beetje verklapt, een massage met warme stenen tot ongeveer 50°C. Hierdoor is de massage perfect om zowel je geest als lichaam even helemaal te ontspannen.

De hotstone massage start meestal met een massage met verwarmde olie waarbij ik de vastzittende spieren eerst losmaak. Daarna kunnen de opgewarmde stenen extra goed hun werk doen. Er worden stenen geplaatst op je benen, rug, handen, buik, enz. Zowel de voor- als achterkant van je lichaam wordt onder  handen genomen. Het resultaat? Een heerlijk ontspannen gevoel dat nog een hele dag nazindert!

De Coldstone massage gebeurt met erg koude stenen. Ik masseer met warme olie, en wissel massagegrepen en strijkingen af met ‘koude stenen’. Hiermee wordt het zenuwstelsel gestimuleerd en het versterkt het immuunsysteem.


Ook voert het afvalstoffen beter af, verlicht het de pijn en vermindert het zwellingen en ontstekingen. Dit heeft dus een zeer heilzame werking op je lichaam. De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepere ontspanning van lichaam en geest.


De massage met warme olie zorgt ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden beter uit het lichaam afgevoerd. Dit in combinatie met koude stenen zorgt ervoor dat de bloedvaten zich weer zullen vernauwen.

Aanbod & prijzen: Quote
DSC_0421_RelaxLeuven_byRubenDeMuynck.jpg

Tijdens een lomi lomi (Kahu Abraham) massage wordt er gemasseerd met lange vloeiende bewegingen over het hele lichaam. Hier werk ik veel met mijn onderarmen. Omdat lange vloeiende bewegingen heel belangrijk zijn wordt er bij deze massagevorm heel veel massageolie gebruikt.

Het belangrijkste doel is om op een liefdevolle manier lichaam en geest in harmonie te brengen. Het is een ontspanningsmassage die tegelijkertijd ook dient als bindweefselmassage en leidt tot huidverbetering. Hoewel de massagetechnieken er mild uitzien heeft de massage toch een diepe inwerking. Mensen die lomi lomi massages ondergaan getuigen achteraf vaak dat ze zich als herboren voelen. De massage geeft nieuwe levenskracht en heeft een stimulerend effect op de spieren, bloedcirculatie, organen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Aanbod & prijzen: Quote
Fybromyssage Leuven

Heb je fibromyalgie? Ik (h)erken dat graag! 

Fibromyssage is gericht op het verlichten van fibromyalgie klachten.

 Regelmatig een aangepaste massage kan u zeker verlichting brengen.

Ik vertrek in mijn benadering van een wat hogere frequentie in het begin 

(1x week). Samen overleggen we de feedbackmomenten en progressie.

Tijdens de massage ligt mijn focus op pijnbestrijding, ontspanning en het bindweefsel. 

Voordelen op langere termijn zijn: verhoogd serotoninelevel, daling van stresshormonen, verlaagd niveau van pijnprikkels, afnemende pijn in tenderpoints, verbeterd slaappatroon en verbetering van

je algehele gevoel van welzijn.

Aanbod & prijzen: Quote
Sportmassage Leuven

Een goede sportmassage is niet alleen nuttig voor professionele sporters, ook als hobbysporter kan je hier veel baat bij hebben. Een massage zorgt namelijk voor een verhoogde flexibiliteit van je lichaam en helpt zo om sportblessures te voorkomen.

Veel sporters krijgen vroeg of laat last van spierpijn door de opeenhoping van afvalstoffen zoals melkzuur. Een sportmassage voor of na het sporten, maakt de spieren soepeler en flexibeler.


Gespannen spieren zullen tijdens de massage ontspannen en sneller herstellen waardoor spierpijn kan voorkomen worden.


Daarnaast werkt een sportmassage ook heel relaxerend.

Soepele spieren, een betere doorbloeding, voorkomen van ontstekingen, een betere lymfedrainage, een vlotte afvoer van melkzuur,… Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van een stevige sportmassage!


Klaar voor een intense  massage? Reserveer nu.

Aanbod & prijzen: Quote
Triggerpoint massage Leuven

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Als je er een harde druk op uitoefent kunnen ze uitstralen naar een ander deel van je lichaam. De spierknopen kunnen in alle spieren van het lichaam ontstaan.


Naast overbelasting is ook een verkeerde houding, stress of een ongeluk de mogelijke oorzaak van deze triggerpoints.

Myofasciale triggerpoints kunnen aan de oorzaak liggen van langdurige pijnklachten. Iedereen heeft wel enkele triggerpoints maar niet bij iedereen leidt dit tot problemen.

Hardnekkige triggerpoints die veel pijn of terugkerende pijnklachten veroorzaken, moeten goed behandeld worden.


Het doel van een triggerpoint massage is dan ook om je voorgoed van je klachten te verlossen.

In een triggerpoint bevindt zich een ophoping van afvalstoffen. Een massage verwijdert de afvalstoffen zodat het triggerpoint zich kan herstellen. Verder zorgt de massage ook voor een betere doorbloeding zodat de afvalstoffen nog sneller je lichaam verlaten.

Een triggerpointmassage is steeds een onderdeel van een integratieve massage.

Aanbod & prijzen: Quote
Bindweefsel massage Leuven

Het bindweefsel is de huidlaag tussen de spieren en de huid. Beschouw het maar als 'cement' dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt.


Bindweefsel is daarnaast verantwoordelijk voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de warmte-isolatie in je lichaam. Met een bindweefselmassage worden er bindweefselcellen (de fibroblasten) aangezet tot vernieuwing.


Met deze massage wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat ervoor zorgt dat de huid verstevigt en verjongt. Een bindweefselmassage is daarom ook prima geschikt voor het behandelen van cellulitis op bijvoorbeeld je benen of bij striae.

Verwacht hier ook weer een intense druk als onderdeel van een integratieve massage.

Aanbod & prijzen: Quote
Medical taping Leuven

Medical taping is een methode waarbij kinesiotape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken. De tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen.


De gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Op het moment dat spieren niet meer goed functioneren, zal dit resulteren in klachten en symptomen.


Door het gebruik van elastische tape, zal dit het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Wanneer wordt medical taping toegepast?


Lage rugklachten, lymftaping, zweepslag, littekens, ontstekingen of vochtophopingen, enkelinstabiliteit, menstruatieklachten, blessures, COPD, hooikoorts ... .


Voordelen van medical taping:


Behoud van bewegingsvrijheid

Verbeteren van de spierfunctie

Directe afname van pijn

Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting

Ondersteuning voor gewrichten

Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer

Kinesiologie

Aanbod & prijzen: Quote
bottom of page